Упис првака

ПРОЦЕДУРА УПИСА ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022. ГОДИНУ

У први разред основне школе уписују се деца која до почетка школске године имају најмање шест и по, а највише седам и по година. 

То значи да се школске 2021/22. године уписују деца која су рођена у периоду од 01. марта 2014. до 01. марта 2015. године.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Канцеларијом  за информационе технологије и електронску управу саопштило је да ће упис деце  у први разред, бити обављен у периоду од  1. априла  до 31. маја 2021. године,  преко доступне услуге  е Заказивање термина за упис и тестирање детета, на порталу еУправа.           

Уколико родитељ не жели или нема могућности  да закаже термин електронским путем може се обратити овлашћеном лицу школе које ће у име родитеља заказати термин кроз апликацију.                                                                                                                                        

Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном облику - подаци из матичних књига рођених, евиденција пребивалишта и здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем.

У складу са свим наведеним родитељ/законски заступник деце стасале за упис у први разред , у ОШ "Исидора Секулић" дете може уписати на три начина:

1) Електронским путем, директно преко портала еУправа, апликације „е Заказивање термина за упис и тестирање детета у основну школу“

2) Посредно, достављањем потребних података овлашћеном лицу школе, секретару на мејл адресу:  sekretar.osis@edu.eprosveta.rs које ће потом уносити податке у апликацију е Заказивање термина за упис и тестирање детета“ на Порталу еУправа;

3) Достављањем потребних података на службени телефон овлашћеног лица ОШ „Исидора Секулић  060 7555 362, (сваког радног дана 09.00-14.00)  које ће потом уносити податке у апликацију „е Заказивање термина за упис и тестирање детета у основну школу на Порталу еУправа.

Подаци које ће родитељ/законски заступник достављати мејлом или телефоном овлашћеном лицу школе су:

1) Име, презиме и ЈМБГ детета

2) Име, презиме и ЈМБГ једног родитеља

3) Мејл адреса

4) Контакт телефон

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је подршку  родитељима у вези са е Заказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ преко контакт телефона  011/7350557.

 

С обзиром на то да ове године због актуелне епидемиолошке ситуације нисмо у могућности да реализујемо отворена врата за родитеље будућих првака, предлажемо вам да погледате кратки промотивни филм о нашој школи.

Филм о школи

 ДОБРО ДОШЛИ ПРВАЦИ У ОШ „ИСИДОРА СЕКУЛИЋ!

Хвала на поверењу!

 

 

 

Основна школа „Исидора Секулић” се налази на општини Савски венац, на територији централног градског језгра.

Изузетна локација све више опредељује нашу школу као школу по мери деце запослених родитеља. Док родитељи у центру града раде, њиховој деци пружамо савремену наставу уз сигурност и топлину тако својствену малим школама. Зграда школе се издваја својом величином и пространошћу, ограђеним двориштем са спортским теренима и као таква  представља оазу мира, знања и креативности.

      

       Снаге наше школе:

 • Бесплатан припремно предшколски програм, верификован од стране Министарства просвете
 • могућност организовања наставе у једној, преподневној смени
 • јутарњи прихват деце уз дежурсво наставника од 7 часова
 • оптималан број деце у разреду
 • стручни наставни кадaр
 • предузетна школа (ментор у пројекту „Предузетништво у основном образовању")
 • настава по избору за три страна језика (енглески, италијански, француски)
 • негујемо здраве стилове живота (пројекат Спорт у школе, Здраво растимо, школа шаха)
 • висока (досадашња) постигнућа ученика на различитим такмичењима у области наставе и ваннаставних активности
 • одлична сарадња са локалном заједницом и Регионалним центром за таленте
 • кабинетска настава уз примену савремених интерактивних система за учење
 • стална дежурства наставника пре почетка наставе и на одморима
 • продужени боравак до 18 часова
 • паркинг испред школе за родитеље који довозе децу