Конференција Дневних центара и клубова за старије

У духу вишегодишње међугенерацијске сарадње, наша школа је позвана да као почасни гост присуствује конференцији Дневних центара и клубова за старије на територији Општине Савски венац. Ова свечаност одржана је 27.03.2015.године у 14h у просторијама Клуба „Савски венац 3“, у Улици Гаврила Принципа 44а. Поред чланова Клуба, присуствовали су и гости из институција локалне заједнице- Дома здравља Савски венац, Месне заједнице „Зелени венац“, Црвеног крста...
Након прочитаног Извештаја о активностима чланова Клуба, уручене су и захвалнице за сарадњу, како појединцима, тако и институцијама. У име Школе, ову захвалницу је примила моја маленкост. Након тога, певачко друштво „Савска зора“ весело је уз хармонику отпевало сплет песама из Шумадије, а једна чланица је надахнуто извела драмску минијатуру „Рођена сам као мушко“. Није изостало ни послужење, ни разговор са бројним веома ведро расположеним госпођама и господом, ни играње и певање уз „Гружанке девојке“, „Миљацку“ и „Пљеваљске тамбураше“.
Одговорно тврдим да би се већина нас постидела када би видела колико позитивне енергије, дружељубивости и добронамерности има ова генерација наших старијих суграђана. У име садржајнијег, достојанственијег и квалитетнијег живота, активни чланови овог Клуба, чак њих 350, свакодневно се друже уз чај и кафу, уз шах, карте и домине, уз дневну штампу, уз певање, глуму и фолклор, али и на бројним радним терапијама: радионицама прављења накита, ликовним радионицама, предавањима о очувању здравља, курсевима страних језика и сл.
Растали смо се срдачно уз обострана обећања да ћемо се и даље дружити и сарађивати кад год нам се укаже прилика.
Наташа Стојнић, учитељица у продуженом боравку II/1