Међународна конференција у Шибенику

Објављено

У Шибенику од 17 до 19. октобра 2016 (СЕЕЦЕЛ) - Центар југоисточне Европе за предузетничко учење, организовао је 2. предузетнички камп. Са овом конференцијом прославили смо пројекат усмерен на реализацију предузетничког учења као кључне компетенције у циљу развијања предузетничког еко-система и предузетничког друштва.

Почев од 2011. године, у овај пројекат је укључено више од 130 образовних установа, основних, средњих школа и факултета, 12 пословних институција за подршку, које су укључивале више од 2.500 предузећа и један број стручњака из осам СЕЕЦЕЛ је чланица (Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Косово, Македонија, Србија и Турска) .Овај догађај је представио достигнућа и регионалну сарадњу унутар предузетничке мреже, СЕЕЦЕЛ је истакао примере добре праксе и одређене смернице за даље јачање предузетничке климе у друштву. СЕЕЦЕЛ конференција је окупила преко 400 учесника из области предузетничког учења: ученике, наставнике, школе и факултете из СЕЕЦЕЛ мреже предузетништва, припаднике министарстава образовања и привреде, представнике пословног света, међународне предаваче, представнике међународних организација, чланове надлежних органа ЕУ и друге.

На овој конференцији присуствовали су и представници наше школе, 3 ученика осмог разреда: Марија Милосављевић, Николета Сакић и Иван Влаховић, директор школе Виолета Вукићевић и координатор пројекта Биљана Станојевић. Они су на маркету који је организован у оквиру конференције представили досадашњи рад. Координатор пројекта је на конференцији учествовао на панелу где је представио рад наше школе као пример добре праксе. 

Слике са ове конференције можете погледати на линку.